Regio Rond de Rotte

Ondersteuning van vrijwilligers

Goed dat je actief bent als vrijwilliger binnen scouting! Mede dankzij jou beleven iedere week ruim 2.000 kinderen binnen onze regio veel plezier aan het scoutingspel. Regio Rond de Rotte wil je graag helpen om een nog betere vrijwilliger te zijn. Daarvoor geven wij ondersteuning op meerdere vlakken.

 

Scouting Academy

In Scouting valt veel te leren. Niet door studieboeken of door het volgen van lessen, maar door te doen. Door elke week een programma te maken. Door samen te werken met andere teamleden. Door te improviseren als dingen net even anders lopen. Door te werken in een team. Kortom, door ontelbare activiteiten die bij het leiding geven komen kijken. Scouting biedt veel mogelijkheden en uitdagingen om je eigen kwaliteiten te ontwikkelen. Wat je al kunt, hoef je met Scouting Academy niet opnieuw te leren. Wat je leert binnen Scouting, kun je ook buiten Scouting gebruiken. Dat leren doe je op je eigen manier: het volgen van een training, stage lopen, praktijkervaring opdoen in je eigen groep of het thuis doornemen van modules.

Regio Rond de Rotte werkt voor de deskundigheidsbevordering samen met regio Maasdelta. Door beide regio's is Scouting Academy Rotterdam Rijnmond (SARR) opgericht. Door de SARR worden regelmatig trainingen aangeboden voor leidinggevenden, bestuursleden en overige vrijwilligers van beide regio's. Door middel van haar eigen website informeert de SARR over het trainingsaanbod.

 

Nautische trainingen

Alle nautische trainingen worden binnen regio Rond de Rotte verzorgd door de admiraliteit. Onder de naam "vaarschool van de Maze" biedt de admiraliteit meerdere trainingen aan die opleiden voor de CWO-examens. Meer informatie over de aangeboden trainingen is te vinden op de website van Admiraliteit van de Maze.