Regio Rond de Rotte

Explorers

Wil jij andere explorers ontmoeten? Bij een gave regioactiviteit kun je de activiteiten groter en uitdagender maken dan bij je eigen opkomsten. Vraag je begeleiding om contact op te nemen met de regiocoördinator, zodat jij met andere explorers een regioactiviteit kan organiseren. Uiteraard krijg je hierbij de hulp van de regiocoördinator en je eigen begeleiding.

 

Wat zijn explorers?

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd bij scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project. Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu.

 

Regioactiviteit voor explorers

Bij de explorers is er een omslagpunt van leiding die alles organiseert, naar zelfbestuur en begeleiding op de achtergrond. Een volgende uitdaging is het organiseren van een zelf gekozen, grote activiteit voor afdelingen uit de gemeente of regio. Bij het organiseren van een regioactiviteit voor explorers is daarom een belangrijke rol weggelegd voor de jeugdleden. Onder begeleiding (en verantwoordelijkheid) van de regio-coördinator krijgen zij de kans om zelf een regioactiviteit te organiseren. Momenteel is er een vacature voor de rol van coördinator explorers. Afdelingen die de organisatie van een regioactiviteit op zich willen nemen kunnen contact opnemen met het bestuur.

 

Meer weten?

Jeugdleden ontvangen meer informatie over de regioactiviteit via de eigen leiding. Leidinggevenden worden geïnformeerd door de coördinator explorers.

Regioactiviteiten

 • Bevers

  De bewoners van Hotsjietonia maken zich klaar voor het jaarlijkse dorpsfeest. Plots… Read More
 • Welpen

  Deze Jungledag maken de dieren in de jungle zich klaar voor een groot feest. Iedereen is uitgenodigd,... Read More
 • Scouts

  Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit... Read More
 • Explorers

  Wil jij andere explorers ontmoeten? Bij een gave regioactiviteit kun je de activiteiten groter en… Read More
 • Roverscouts

  Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een Read More
 • 1