Regio Rond de Rotte

Roverscouts

Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als roverscout zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je stam doet.

 

Wat zijn roverscouts?

De scouts van 18 tot en met 21 jaar heten 'roverscouts'. De roverscoutsperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben roverscouts geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als roverscouts ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland. De roverscoutsperiode wordt afgesloten met een eindceremonie waarmee je de keuze maakt om wel of niet bij Scouting betrokken te blijven.

 

Regioactiviteit

De organisatie van een regioactiviteit voor roverscouts wordt voor een groot gedeelte belegd bij de stam die bereid is een regioactiviteit te organiseren. De regio-coördinator is namens het regiobestuur betrokken en houdt toezicht op de inhoud van het programma, de veiligheid en de financiële verantwoording. Zo nodig kan de regio-coördinator een bindend advies geven. Momenteel is er een vacature voor de rol van coördinator roverscouts. Stammen die de organisatie van een regioactiviteit op zich willen nemen kunnen contact opnemen met het bestuur.

 

Meer weten?

Jeugdleden ontvangen meer informatie over de regioactiviteit via het eigen stambestuur. Stambesturen en stamadviseurs worden geïnformeerd door de coördinator roverscouts.

Regioactiviteiten

 • Bevers

  De bewoners van Hotsjietonia maken zich klaar voor het jaarlijkse dorpsfeest. Plots… Read More
 • Welpen

  Deze Jungledag maken de dieren in de jungle zich klaar voor een groot feest. Iedereen is uitgenodigd,... Read More
 • Scouts

  Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit... Read More
 • Explorers

  Wil jij andere explorers ontmoeten? Bij een gave regioactiviteit kun je de activiteiten groter en… Read More
 • Roverscouts

  Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een Read More
 • 1