Regio Rond de Rotte

Welpen

Deze Jungledag maken de dieren in de jungle zich klaar voor een groot feest. Iedereen is uitgenodigd, zelfs Shere Khan! Helaas is er iets mis gegaan met zijn uitnodiging. Hij heeft hem nooit ontvangen. Boos omdat hij niet uitgenodigd is, besluit Shere Khan Dahinda de brulkikker te pesten. Maar dan gebeurt er iets vreemds…

 

Wat zijn welpen?

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij scouting 'welpen' genoemd. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts.

 

Jungledag

Het spelteam 'welpen' organiseert voor de scouts van 7 tot 11 jaar de Jungledag. Deze jungledag staat in het teken van 100 jaar welpen in Nederland. Alle dieren maken zich op voor een groot feest. Shere Khan denkt dat hij niet is uitgenodigd en probeert het feest te verstoren door Dahinda, de brulkikker, weg te jaren. Uiteindelijk blijkt dat Shere Khan wel was uitgenodigd, maar dat hij al zijn post in een vlaag van woede aan stukken heeft gescheurd. Beschaamd druipt hij af. En Dahinda? Die is opgevangen door een vriendelijke oude man. Voorzichtig buigt de man zich over de prachtig gekleurde brulkikker heen... Wat er dan gebeurt, ontdek je tijdens de jungledag!

 

Meer weten?

Jeugdleden ontvangen meer informatie over de Jungledag via de eigen leiding. Leidinggevenden worden geïnformeerd door de coördinator welpen.

Regioactiviteiten

 • Bevers

  De bewoners van Hotsjietonia maken zich klaar voor het jaarlijkse dorpsfeest. Plots… Read More
 • Welpen

  Deze Jungledag maken de dieren in de jungle zich klaar voor een groot feest. Iedereen is uitgenodigd,... Read More
 • Scouts

  Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit... Read More
 • Explorers

  Wil jij andere explorers ontmoeten? Bij een gave regioactiviteit kun je de activiteiten groter en… Read More
 • Roverscouts

  Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een Read More
 • 1