Regio Rond de Rotte

Scouts

Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit Nederland naar de Amazone georganiseerd. De stoere Bearina Grylls leidt deze expeditie. Tijdens deze expeditie blijkt dat alle scouts een mysterieus virus hebben opgelopen en al snel zit iedereen onder de blauwe stippen en gaan ze opzoek naar ingrediënten waarmee dr. D.A. Hinda een medicijn kan maken. Wanneer ze bij de oerscouts komen,blijken zij bekend te zijn met de ziekte maar geen geneesmiddel hiervoor te hebben. Als bij toeval ontdekken ze dat het zweet van de gele, blauwwang brulkikker het virus onschadelijk kan maken. Nu zijn ze instaat om niet alleen de scouts, maar ook de oerscouts te genezen.

 

Wat zijn scouts?

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.

 

Regionale scoutingwedstrijden

Ieder jaar vinden in regio Rond de Rotte de regionale scoutingwedstrijden voor de leeftijdsgroep 'scouts' plaats. De winnaars van de regionale scoutingwedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke scoutingwedstrijden. Het themaverhaal voor de regionale scoutingwedstrijden van 2020 speelt in de Amazone. Hierbij wordt aangesloten bij het 100-jarig bestaan van de welpen in Nederland. Samen met Bearina Grylls gaan de scouts op ontdekking in de jungle; een tocht die niet zonder gevaar blijkt te zijn...

 

Meer weten?

Jeugdleden ontvangen meer informatie over de regionale scoutingwedstrijden via de eigen leiding. Leidinggevenden worden geïnformeerd door de coördinator scouts.

Regioactiviteiten

 • Bevers

  De bewoners van Hotsjietonia maken zich klaar voor het jaarlijkse dorpsfeest. Plots… Read More
 • Welpen

  Deze Jungledag maken de dieren in de jungle zich klaar voor een groot feest. Iedereen is uitgenodigd,... Read More
 • Scouts

  Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit... Read More
 • Explorers

  Wil jij andere explorers ontmoeten? Bij een gave regioactiviteit kun je de activiteiten groter en… Read More
 • Roverscouts

  Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een Read More
 • 1