iStock-671254038.jpg

Deskundigheid

Het Scoutingspel is niet zomaar een spelletje. Het is een middel om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de leden. Deze ontwikkeling wordt begeleid door duizenden vrijwilligers uit het hele land. En van al deze vrijwilligers wordt verwacht dat zij kwalitatieve begeleiding geven aan hun jeugdleden. Scouting Academy Rotterdam Rijnmond stimuleert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers binnen de regio.

Voor de nautische deskundigheid op het gebied van varen worden binnen de admiraliteit opleidingen aangeboden. Hierbij wordt aangesloten bij het CWO-systeem. Het CWO is de diplomalijn om te leren zeilen, roeien en varen met een buitenboordmotor en motorboot.

Image

SARR

Scouting Academy Rotterdam Rijnmond (SARR) is een samenwerkingsverband tussen de scoutingregio's Rond de Rotte en Maasdelta. Vanuit de SARR zorgt een enthousiast team van trainers en praktijkcoaches er voor dat vrijwilligers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit doen zij door het organiseren van trainingen, het bijstaan van praktijkbegeleiders met raad en daad en door het organiseren van themabijeenkomsten.

Image

Admiraliteit

Iedere boot die in scoutingverband vaart, moet goed zijn bemand en onder leiding staan van een lid dat in het bezit is van kwalificatie(s) die horen bij het type boot en de omstandigheden waaronder gevaren wordt. De nautische commissie van de admiraliteit is verantwoordelijk voor de deskundigheid op en rond het water. Voor leden vanaf de scoutsleeftijd worden daarvoor CWO-opleidingen aangeboden.

Image

Trainer worden?

Alle trainers en instructeurs binnen de SARR en de admiraliteit zijn vrijwilliger. Ben je deskundig op een bepaald gebied en wil je jouw kennis overdragen? Of wil je deskundige worden? Meld je dan aan bij het regiobestuur. Samen kijken we welke rol het best bij jou past. Bij een wederzijdse klik wordt je benoemd bij de SARR of de admiraliteit en krijg je uiteraard de kans om de voor jouw relevante trainingen te volgen.

E-learning

Met Scouting Academy kun je op verschillende manieren iets leren. Door Scouting Nederland zijn een aantal quizzen en filmpjes ontwikkeld die je kan gebruiken in je kwalificatietraject.

Op deze manier gebruik maken van e-learning is een nieuwe vorm van leren binnen Scouting Academy. De quizzen zijn geen toets: het is aan je praktijkbegeleider om te beoordelen of je de kennis of competentie bezit of nog niet helemaal. Je kunt wel op een leuke manier testen hoe groot je kennis is en je kennis verder uitbreiden.

Image