iStock-1273367773.jpg

Roverscouts

Roverscouts zijn alle jeugdleden van scouting die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn. Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat zij de laatste hand leggen aan hun jeugdperiode bij scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die bij de explorers zijn doorgemaakt.

Het mooie aan het roverscout zijn is dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor het programma en dat er dus geen begeleiding meer is die activiteiten voor je programmeert. Je maakt je eigen programma en ervaart scouting op de manier die jou aanspreekt!

Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je samen met andere roverscouts bedenkt en organiseert. Op verzoek is er ondersteuning vanuit de regio beschikbaar. Onderstaand enkele voorbeelden ter inspiratie.

Image

Ga op expeditie!

Organiseer met je mede-explorers een expeditie! Ga je voor luxe of primitief? Aan jou de keus. Maak een tocht met uitdagende routetechnieken en gezellige posten onderweg. Koken in een dutchoven en 's avonds veel lol rondom het kampvuur. Doe jij mee?!

Image

Let's go outdoor!

Ga samen met de andere explorers uit de regio naar de Belgische Ardennen. Klimmen, abseilen, boogschieten, kanoën, mountainbiken, speleologie, dropping, ... Er zijn mogelijkheden genoeg! Alles kan en niets moet. Wat organiseer jij?

Image

Overige activiteiten

Pionier je eigen pretpark, organiseer een feest, geef een vijfgangendiner, ga paintballen of bouw een houtgestookte jacuzzi. De coördinatoren van de roverscoutcirkel zijn voor veel dingen in! Met welk idee verras jij je mede-scouts en de cirkelcoördinatoren?

Meedoen?

Alle informatie die nodig is voor deelname aan een regioactiveit verstrekt de cirkelcoördinator van de regio aan de voorzitter van jouw eigen stambestuur.

Als jouw scoutinggroep meedoet met een regioactiviteit, dan vertelt het stambestuur van jouw scoutinggroep je alles wat je moet weten. Wil je graag meedoen, maar hoor je niets vanuit jouw eigen groep? Vraag er dan naar bij het stambestuur of het bestuur van jouw groep.

Ben je stamvoorzitter maar heb je de berichten van de cirkelcoördinator gemist? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder!

Image