SN_stock_welpen_01.jpg

Welpen

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij scouting 'welpen' genoemd. Spelenderwijs ontwikkelen welpen hun scoutingvaardigheden en leren ze om samen te werken. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld.

Jaarlijks organiseert Regio Rond de Rotte een aantal activiteiten voor de welpen in de regio. Hierdoor ervaren de welpen dat er nog veel meer kinderen welp zijn en dat scouting niet ophoudt bij de deur van het clubhuis.

Image

Jungledag

De Jungledag is onderdeel van het landelijke activiteitenaanbod. Aan de hand van een spannend themaverhaal doen de welpen allerhande sportieve en creatieve activiteiten. Ook komen tijdens de jungledag de scoutingvaardigheden aan bod.

Image

Drimbasta

Het drimbasta-weekend is een activiteit voor de oudste welpen binnen de regio. Tijdens het drimbasta-weekend overnachten de welpen in het gebouw van één van de deelnemende scoutinggroepen en worden overdag uitdagende activiteiten gedaan.

Image

Overige activiteiten

Naast de Jungledag en het drimbasta-weekend worden op onregelmatige basis ook andere activiteiten georganiseerd voor de welpen. In de afgelopen jaren zijn onder meer een welpendisco, een vossenjacht en een bezoek aan Diergaarde Blijdorp georganiseerd.

Meedoen?

Alle informatie die nodig is voor deelname aan een regioactiveit verstrekt de cirkelcoördinator van de regio aan de welpenleiding van jouw eigen scoutinggroep.

Als jouw scoutinggroep meedoet met een regioactiviteit, dan vertelt het leidingteam van jouw scoutinggroep je alles wat je moet weten. Wil je graag meedoen, maar hoor je niets vanuit jouw eigen groep? Vraag er dan naar bij het leidingteam of het bestuur van jouw groep.

Ben je leidinggevende maar heb je de berichten van de cirkelcoördinator gemist? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder!

Image